Gasztro Övezet

Olaszország ízei 1. rész

     Szeretem az olasz konyhát! Az olasz embereket, az éhgajlatukat, a borukat, és még a focijuk is tűrhető 🙂 . Amilyen szenvedélyesek az életben, a hétköznapokban, úgy a konyhában is rögtön észrevehetjük a temperamentumot. Az olaszok szeretik a hasukat. Szeretnek enni, de lassan, és sokfélét! Az olaszoknál a családi étkezések divatosak, amikor összejön az… Tovább »

Ragadós sertésoldalas

Ez egy rendkívül fűszeres étel, tele élettel. A chili, gyömbér, egész fahéj, bors mind-mind erőt ad ennek a remekműnek, a csillagánízs frissességet, a méztől, szójaszósztól ragadós lesz, a fehérborecet pedig enyhe savasságot ad neki. Tálalhatjuk burgonyapürével, sült burgonyával, rízzsel, vagy csak saláta mellé együk egy szelet házi kenyérrel.     Hozzávalók:      Sertésoldalas, gyömbér, zöldhagyma, méz,… Tovább »

Gasztro mozi hètvègère

Soul Kitchen A menü – Mediterrán ízekkel kevert német vígjáték, ahol a rideg, őszi környezet ellenére a szereplőkből annyi érzelem sugárzik, hogy bármely néző szívét képes megmelengetni. Egy görög srác Hamburgban szeretne a másodvonalbeli étterméből igazán menő, gourmet-helyet varázsolni, de ebben nemcsak a korábbi igénytelen törzsvendégek akadályozzák, de a barátok, rokonok, sőt még a szerelme… Tovább »

Aszalt szilvával töltött szűzpecsenye

Hozzávalók: sertès szűzpecsenye, aszalt szilva, vörösbor, vaniliás cukor, mèz, só, bors, barna cukor, fahèj, olaj, bacon, kesudió, olaj, pesto szósz Az aszalt szilvákat előző nap, vagy a főzèst megelőző órákban vörösborba áztatom, de hogy mèg ízesebb legyen, teszek bele fahèjat, egy egèsz vaniliás cukrot, 1-2 teáskanál barna cukrot is. Amikor a szilvák már eleget áztak… Tovább »

Cherry-s csirke zöldséges kuszkusszal

Ez egy általam kitalált és elkészített étel, amelyet bárki könnyen elkészíthet!   Hozzávalók:  Csirkecomb, kuszkusz, zöldségek (paprika, hagyma, répa, cukkíni, tetszés szerinti egyéb zöldségek), paradicsomszósz, szójaszósz, Cherry, aprított mogyoró, só, bors, oregánó, bazsalikom, petrezselyemzöld, olaj, vaj,   A csirke “alkatrészeket” pár órára Cherrybe áztatom. Ezután kiszedem, sóval és borssal szórom meg. Oliva olajat hevítek, majd… Tovább »

Csirke Cacciatore

  Ez egy viszonylag egyszerű olasz ètel amit először Fördős Zè-tôl láttam. Aztán megnèztem az eredeti változatot, ami kissè eltèr Zè receptjètől. Mivel Zè egy fontos alapanyagot -a gombát – kihagyott, èn az eredeti receptet választottam.         Hozzávalók: csirkecomb, gomba, paprika, paradicsom, répa, zellerszár, hagyma, fokhagyma, fűszernövények, szójaszósz, petrezselyem, paradicsomszósz, vörösbor, só,… Tovább »

Sózzunk okosan!

    A só elengedhetetlen szervezetünk működéséhez, ám túlzásba vinni is ártalmas a fogyasztását. Néhány hete arról írtunk, milyen trükkök segítenek akkor, ha csakis az agyonsózott ételeket fogyasztod szívesen. Most azonban annak néztünk utána, hogy ha nehezen megy csökkenteni a napi sóadagodat, akkor milyen alternatív variációk léteznek a konyhasó helyett. Mutatjuk is három nagy kedvencünket.   … Tovább »

Vega menü gyorsan

Zöldsèg leves buggyantott tojással   A zöldsègeket összevágom, vízben megfőzöm, fűszerezem, szójaszószt teszek bele, majd a vègèn tèsztát ès egèsz tojást, tojásokat főzök bele.   Tojásos – spenótos tèszta A tèsztát megfőzöm, majd jól lecsepegtetem, ès kevès olajon párszor átforgatva megpirítom. Hagymát pirítok, majd a már előfőzött spenótleveleket beledobom. Fűszerezem, szójaszószt teszek bele. A tojásokat… Tovább »

Milyen sót használjunk?

      Különböző sófajták léteznek attól függően, honnan származik a só (tengeri só, kősó), finomítják-e, továbbá hogy milyen szemcseméretű (durva, kristályos, finom). A só származási helye befolyásolja a mikroelem-tartalmát, de két fő alkotórésze minden esetben a nátrium és a klór. Magas vérnyomást a túlzott nátriumbevitel okoz, ebből a szempontból a tengeri só használata a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!