Gasztro Övezet

Harcsafilé zöldfűszeres tormakrémmel

    Hozzávalók:   1 csomag eisberg Fitness Mix 50 dkg afrikai harcsafilé 2 ek reszelt torma 1 tk rozmaring 1 tk majoránna 1 tk petrezselyem 1 tk snidling 2,5 dl tejföl 1 dl száraz fehérbor 1 db citrom 2 evőkanál extra szűz olívaolaj só őrölt bors Elkészítése:   A halat felszeleteljük sózzuk, borsozzuk. Lábasban… Tovább »

Pisztráng kèszítès

    A pisztráng filèzèse nem bonyolult, bár időigènyes. Egy videoban már láthattátok, hogyan is működik a dolog. De lehet egyben is sütni.  Viszont fontos, hogy a megvásárolt halat pucoljuk meg, tisztítsuk meg a nyálkától ès jól mossuk le!  Ha egyben sütjük, akkor könnyebb dolgunk van, mert nem kell filèzni. Èn spenót krèmmel tálaltam. Töltsük… Tovább »

Mi is az a garam masala?

  Mit tegyünk, ha a boltban kapható Garam masala helyett valami sokkal autentikusabb ízre vágyunk? Történetesen nem lakik a közelemben indiai séf – ha lenne sem biztos, hogy elárulná a titkos receptúrát – így készítsük el magunk. A Garam masala neve nagyon beszédes: a hindi garam jelentése csípős, a masala pedig keveréket jelent. Indiai eredetű… Tovább »

Majdnem “indiai” étel egyszerű hozzávalókból

    Egyik nap láttam egy indiai receptet a facebookon, meg is osztottam a videoját a facebook oldalamon. Abban a receptben használtak egy fűszert, amit bevallom addig nem ismertem. Ez a fűszer a garam masala volt. Ugyebár Google a jóbarátom, így rögtön megtudtam, hogy nem kell messzire mennem, hogy ezt a fűszert megvásárolhassam, ugyanis a… Tovább »

Burgonya A B C (melyik mire jó?)

A burgonyafajtákat konyhai felhasználás alapján 3 kategóriába soroljuk be, és ezeket a felhasználási módokat a burgonya ABC betűkkel is ellátja a következő módon. Ezeket a betűjeleket nagyon sok hálós vagy zacskós burgonya csomagolásán meg is találjuk.   A mai napi konyhai praktikám a következő: Válassz, az étel típusának megfelelő burgonyát!   A típusú burgonyafajták, a… Tovább »

Harcsapaprikás túrós csuszával

    Hozzávalók: 40 dkg harcsafilé (kb 4 szelet) só bors pirospaprika liszt az elősütéshez és a habaráshoz 1 paprika 1 paradicsom 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 7 dl tejföl 50 dkg túró 30 dkg házi kockatészta 20 dkg füstölt szalonna A kockatésztához: 3 tojás 30 dkg liszt   Elkészítése: A kockatészta elkészítése: A… Tovább »

20 tipp a konyhában

Az alábbiakban pár hasznos és a mindennapokban előforduló tippet ajánlunk konyhai működésedhez.   1. A dió a tél végén is jóízűvé varázsolható, ha néhány órára tejbe áztatjuk, majd jól lecsepegtetjük és megszárítjuk. A száraz, formáját vesztett dióbél néhány percig tejben forralva visszanyeri alakját és friss ízét, felhasználhatóságát. 2. Sokáig friss marad az élesztő, ha alkoholba… Tovább »

kenyèrsaláta

    Egyszerű, egèszsèges, gyors, nagyon finom, viszonylag olcsó, színes, akár előètelnek is, vagy főètel mellè, vegán, vagy lehelet vèkony exra minősègű sonkával, sajttal vagy anèlkül, akár extra zöldsègekkel (pl. retek, zöldhagyma, saláta, káposzta, kukorica, stb…). Ez a kenyèrsaláta. Règen máshogyan kèszítettem, de mára leegyszerűsítettem, ès inkább a hozzáadott anyagok minősège lett a fontos, illetve… Tovább »

cukkínis spagetti – ahogyan èn kèszítem

  Imádom az olasz kaját! Termèszetesen a spagettit is nagyon szeretem. De eddig általában a bolognai  készítettem el. Az olaszok viszont általában csak sima paradicsomszószt tesznek a tésztára. Ha jól van elkészítve akkor az is nagyon finom tud lenni. Én most cukkinis változatban készítettem el, fűszerezve bazsalikommal egy kevés fokhagymával és természetesen nagyon sok paradicsommal…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!