Gasztro Övezet

Fördős Zé – Viszkis tiramisu

 

 

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 0,5 kg mascarpone
  • 5 dkg kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 6 cl száraz vermut (pl. Martini)
  • 1,5 dl erős kávé
  • 15 db babapiskóta
  • 5 cl bourbon whiskey
  • kakaópor

 

Először is főzünk egy jó adag erős kávét, amiben elkeverünk 20 g cukrot. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a whiskyt. A tojásokat szétválasztjuk,  a  sárgáját 50 g cukorral habosra keverjük, hozzáadunk egy csipet sót, és vízgőz felett habverővel keverve vékony sugárban hozzáadjuk a vermutot is. Habverővel folyamatosan lazítva habos krémet verünk belőle, ügyelve arra, hogy ne melegedjen 70 fok fölé, mert csomós lesz a krémünk. Ha ez megvan, levesszük a gőzről és gyorsan kemény habbá verjük a tojásfehérjét 10 g cukorral és két részletben a sárgájás krémhez forgatjuk. Jöhet a krémbe a mascarpone is, az egészet lazán összeforgatjuk és meg is vagyunk. Még jön egy gyors összeállítás: egy tál aljába kevés krémet kenünk szét és erre jönnek a whiskys kávéban 4-5 másodpercig forgatott babapiskóták. Beborítjuk a piskótákat a krémmel, aztán jöhet egy újabb réteg kávés piskóta. A tetejére megint krém jön, és ez így mehet be a hűtőbe legalább 2 órára, de inkább egy éjszakára. Tálalás előtt a tiramisut meghintjük kakaóporral és gyorsan meg is esszük a világ egyik legjobb desszertjét.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Tamás Juhász says: (előzmény @G H)

    Kedves hozzászóló! Köszönöm hozzászólását, nem tudom , hogy ott mit írtak róla, de valóban, ez egy viszkis változat. Kèrem, ha van bármilyen ötlete, receptje, küldje el e-mailben, minden javaslatot, ötletet szívesen veszek! Közössègi oldalon is a Gasztro Övezet nèven vagyok fennt. Köszönettel!

  2. G H says:

    Könyörgöm ebben a receptben mi a menő?
    (a startlapon így hirdették)
    Sima szokványos tiramisu recept annyi különbséggel, hogy a belevaló Amarettot kispórolják és mással helyettesítik.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!