Az avokádó az utóbbi évek abszolút felfedezettje, hiszen most már szinte minden élelmiszerboltban megtaláljuk. Az avokádó nagyon egészséges, sejtfiatalító hatással bír, sok benne a vitamin. A szépségipar is előszeretettel használja, így bárki használhatja arcpakolásra is!!! Vásárlásnál viszont igencsak nehéz dolgunk van, hiszen ez a gyümölcs kemény, illata sincs amiből megállapíthatnánk, hogy mennyire érett, vagy éppenséggel nem érett példánnyal van dolgunk. Én a szár résznél azt a kis véget szoktam lepöckölni, és ha alatta nagyon barna, akkor túlérett, ha pedig túlságosan zöld, akkor nagyon éretlen az avokádónk. Állítólag az éretlen avokádót egy papírzacskóba kell tenni egy banán társaságában, és egy napra a hűtőszekrénybe tenni. Nem próbáltam még, de több helyen olvastam. Az a nagy gond az éretlen darabokkal, hogy eszeveszett nehéz összeaprítani, darabos maradhat a krémünk, és nem is az igazi. Ha viszont érettebbet veszünk, akkor könnyen ki tudjuk kanalazni a külső burokból, és ha vannak barnább részek, az inkább legyen eldobva, vagy hasznosítsuk máshogyan. Az avokádó tehát népszerű, bár kissé drága, de megéri, hiszen az egészségünkre válik, amúgy sem minden nap fogyasztjuk, bár heti rendszerességgel egyszer-kétszer mindenképpen tűzzük az étlapunkra. Szerintem szuper reggelinek. Sokféle ételt készíthetünk belőle, kenyérre kenhetjük, tésztát, levest, sőt fagylaltot is készíthetünk belőle. A tegnap megosztott változat pedig kitűnő édesség. Lássuk az egyszerű avokádó krém készítését alig több, mint 10 perc alatt (előkészülettel együtt).
Az avokádót középen késsel óvatosan körbevágjuk úgy, hogy a kés éle a belső magot érje, majd egy határozott tekeréssel válasszuk ketté az avokádót. Ezután késsel kissé lazítsuk ki a magot, majd vegyük ki. Evőkanállal egyszerűen egy mozdulattal egyben szedjük ki a húst, és tegyük valamilyen konyhai aprítóba. Tegyünk hozzá azonnal friss citromlevet, hogy nehogy barnulásnak induljon. Kevés só, bors hozzáadása után mehet bele reszelt fokhagyma (ami ugye megintcsak maga az egészség). Van, aki tesz bele egy pici vajat. Én egy pár csepp olivaolajat csepegetetek bele és jól összeturmixolom. Aki szereti, tehet bele apróra vágott vörös, vagy lila hagymát, metélőhagymát, vagy olivabogyót is! Esetleg egy csipet törött paprikát, hiszen mégiscsak magyarok vagyunk, de ezer féle dolgot tehetünk bele. Ennyire egyszerű!!!
Jó étvágyat!!!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: