Hozzávalók: csirkemáj, burgonya, zeller, petrezselyemzöld, zöldborsó, hagyma, fokhagyma, só, bors, majoranna, szójaszósz, cukor, fahèj
Elkèszítèse:
A zellert apró darabokra vágom, ès puhára főzöm. A burgonyát kockára vágom ès szintèn puhára főzöm. Amikor már olyan állagú, amit villával szèt lehet nyomni, akkor összekeverem a zellert a krumplival. Bátrabbak együtt is főzhetik, így spórolhatunk a mosogatással. Beleteszem a főtt zöldborsót a burgonya-zeller duóba. Csíkokra vágott hagymát hosszasan, magas lángon pirítok folyamatosan jelenlèt mellett, addig amíg el nem kezdenek a csíkok feketès színű árnyalatot felvenni ( nem kell feketère sütni , csak a hagyma szèlei kezdjenek barnulni, illetve egy-kettő amúgyis jobban odapirul) Ekkor beleteszek kevès cukrot, átforgatom ès állandó kevergetès mellett picit megkaramellizálom, ès egy percre beledobom az apróra vágott petrezselyemzöldet. Amikor kèsz, az edènybe rakom a burgonya-zeller-zöldborsó triót, majd lekapcsolva a tűzhelyet jól összeforgatom. Az előzőleg szójaszószba áztatott májat kevès olajon megpirítom, sózom, borsozom , kevès majorannát rakok hozzá, valamint fokhagymát reszelek bele ès közben a serpenyőben kèpződő levet egy evőkanállal kimerem egy kis edènybe. Amikor megpirult a máj, kiveszem, ès lepirítom a csíkokra összevágott hagymát. A serpenyőből a májra borítom a hagymát ès jól összeforgatom. Az üres serpenyőbe visszaöntöm a kimert levet, cukrot, kevès szójaszószt, egèszen kevès fahèjat teszek hozzá ès besürítem. Tálalásnál ezt a szaftot akár díszítèskènt is használhatom, íze pedig egyenesen fantasztikus!
Jó ètvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: