Gasztro Övezet

Pisztráng kèszítès

 

 

A pisztráng filèzèse nem bonyolult, bár időigènyes. Egy videoban már láthattátok, hogyan is működik a dolog. De lehet egyben is sütni.  Viszont fontos, hogy a megvásárolt halat pucoljuk meg, tisztítsuk meg a nyálkától ès jól mossuk le!  Ha egyben sütjük, akkor könnyebb dolgunk van, mert nem kell filèzni. Èn spenót krèmmel tálaltam. Töltsük meg a hal hasát mindenfèle jóval, citrommal,  petrezsejem zölddel, fokhagymával, esetleg rozmaringgal, sózzuk, borsozzuk. De èn próbálkoztam filèzèssel is, bár nem volt filèző kèsem, így nem tudtam profi munkát vègezni. A hal szeletekre tehetünk sok mindent, èn kipróbáltam a pesto krèmes változatot. Boltban kapható pesto konzervet tettem a hal szeletre, ès nagyon finon lett! Sütèsnèl tegyünk a hal alá sütőpapírt, ès a halat kívül belül sózzuk, enyhèn borsozzuk, locsoljuk meg egy pici olivaolajjal, töltsük meg a belsejèt ès tegyük 200 fokos sütőbe 15-18 percre! Èn így kèszítettem, ès hamar kiderült, hogy az egyik legegyszerűbb ètelt fogom elkèszíteni. Nem kell különösebb előkèszület, a sütèsi idő pedig maximun 20 perc! Kèszíthetünk hozzá szószt, köretet, ès kevès idő ráfordítással viszonylag olcsón ehetünk egy nagyszerű fogást. 

Jó ètvágyat hozzá!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!