Ez egy rendkívül fűszeres étel, tele élettel. A chili, gyömbér, egész fahéj, bors mind-mind erőt ad ennek a remekműnek, a csillagánízs frissességet, a méztől, szójaszósztól ragadós lesz, a fehérborecet pedig enyhe savasságot ad neki. Tálalhatjuk burgonyapürével, sült burgonyával, rízzsel, vagy csak saláta mellé együk egy szelet házi kenyérrel.
Hozzávalók: Sertésoldalas, gyömbér, zöldhagyma, méz, chili vagy chili szósz (a képen az látható, amit én használtam), csillagánízs, egész fahéj, szójaszósz, fokhagyma, só, őrölt tarka bors, szerecsendió
Elkészítése:
A sertésoldalasokat sózom, borsozom, és sütésig ameddig előkészülök a főzéshez szobahőmérsékleten tárolom. A zöldhagymát, vagy póréhagymát felvágom kb fél centis karikákra, a gyömbért viszonylag vékony hasábokra szeletelem, a fokhagymát szintén vékony karikára vágom. Egy olyan serpenyőben (kizárólag fém lehet és lehetőleg magas falú legyen) kevés olajat hevítek, majd amikor már forró az olaj, belehelyezem a húsokat. Egyik oldalát hirtelen jól megpirítom, majd amikor az egyik fele már jól megpirult, megfordítom, és azonnal ráteszem a szeletelt gyömbért, fokhagymát, szójaszószt, kevés fehérborecetet, mézet, egész fahéjat, chili szószt, reszelek bele szerecsendiót és végül a felszeletelt zöld- vagy póréhagymát. amikor a hús másik fele is megpirul, felöntöm annyi vízzel, amennyi majdnem ellepi az oldalasokat. Friss kakukkfűvel, vagy rozmaringgal is lehet ízesíteni, dobhatunk egy-egy szálat az edénybe. Forralni kezdem a gázon, körülbelül 15-20 percig, ameddig kissé elforr a lé, illetve ennyi idő alatt előfőzöm a húst. Majd sütőbe teszem és 20 percig sütöm. Ezután kiveszem, megfordítom az oldalasokat, ekkorra már egészen jól kezd sűrűsödni az anyag az edénybe, majd újabb 20 percig sütöm 200 fokon. Ezután kiveszem a sütőből és gázon további pár percig főzöm.
Jó étvágyat!
Sütés vége felé
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: