Tejszínes, narancsos csirkemáj pennével

Ez egy nagyszerű étel, amit egyszerűen és gyorsan elkészíthetünk, ráadásul nem kell hozzá semmilyen különleges alapanyag.

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

50g vaj

2 gerezd fokhagyma

1/2 kg csirkemáj amit kis falatnyi darabokra vágunk!

kezeletlen narancs héjából 2 evőkanál

1 kisebb narancs leve

150 ml vörösbor

2 evőkanál paradicsom püré

3 evőkanál tejszín

só, bors,  egy kis darab babérlevél

1 evőkanál szójaszósz

Elkészítés:

A kockára vágott hagymát vajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott csirkemájat, fokhagymát, a reszelt narancshéjat, 3 evőkanál vizet és 5-6 percig pároljuk. A májat ezután kivesszük, és helyére mehet vörösbor, paradicsom püré, tejszín, szójaszósz, 2 evőkanál narancslé kis darab babérlevél. Ezt forralással- folyamatosan rázva a serpenyőt, kevergetve  – besűrítjük. Miután kaptunk egy sűrű mártást a májat visszahelyezzük, és kevergetve jól visszamelegítjük, sóval, borssal ízesítjük. Pennével tálaljuk.

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »