Gasztro Övezet

Reszeljünk, facsarjunk okosan!

Citrom

 

Szeretem a citromot, sokat facsarunk teába, limonádéba. Magas a C vitamin tartalma, és egészen más, mint azok a “löttyök” amit citromlé néven műanyag palackokban találhatunk meg a boltok polcain. Persze az üveges változatból is mindig van otthon, ha éppen nem sikerült az igazit beszerezni. A citrom ára éves viszonylatban igencsak ingadozó. Volt, hogy 1200 forintért vettem kilóját, és volt, hogy 250!!! Ráadásul a napokban sikerült beszerezni ilyen áron bio citromot. Ilyenkor szokott az előfordulni, hogy egyszerre nagyobb mennyiséget veszek, akár 5-6 kilót is. Ezzel sok pénzt meg lehet pórolni. Persze ennyi nálunk sem fogyna el rövid időn belül, kivéve, ha beüt a limonádé szezon, na ha rákattanunk, akkor napokig isszuk, persze mindig frissen elkészítve jégkockával. Szóval jön a facsarás! Facsarógéppel egyszerre sokat szoktam facsarni, majd mehet a hűtőbe kis kancsóba elhelyezve, valamint a fagyasztóba kisebb adagokban. Ezzel nincs is probléma. Viszont újabban a citrom reszeléket is le szoktam fagyasztani kis tégelyekben.

DE CSAK A BIO CITROMOT!

Nagyon fontos, hogy ha a citrom héját szeretnénk lereszelni és valamilyen ételbe tenni, akkor erre csak BIO CITROMOT HASZNÁLJUNK, ellenőrzött forrásból! A nem bio ugyanis kezelt, vagyis a citromot leszedése után mérgező anyagokkal fújják be, kezelik, és ezek nagyon veszélyes anyagok. A bio citromnál fel is szokták tűntetni, hogy a héja alkalmas fogyasztásra. Sokan tudják ezt, de nem mindenki, ezért is hívtam fel most a figyelmet erre a hétköznapi dologra. Tehát facsarni lehet, de reszelni csak bio-t! Lehet, hogy legyintünk rá, de ne tegyük, ha nincs bio, akkor csak a lé, a többi kuka!

 

Köszönöm a figyelmet! 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!