A következő ételt akár a hűtőben megbúvó maradék zöldségekből is szinte percek alatt elkészíthetjük, az pedig, hogy virslit rakunk bele, vagy esetleg főzőkolbászt az már tényleg csak részlet kérdése. Sőt, ha csak zöldségeket találunk, és nem akarunk boltba szaladgálni, az is kielégítheti étvágyunkat. Persze bevonhatunk a történetbe fagyasztott zöldségeket is, de most éppen maradékokat hasznosítunk. Ha nem kerül bele olyan sokféle zöldség, mint amennyi félével én készítettem az sem baj, nekem éppen ezek voltak “lejárósok”. Én pennével szoktam “operálni”, ez a kedvenc tésztám, de a spagetti tészta, vagy egészen más is megteszi.
Hozzávalók:
penne tészta, virsli vagy főzőkolbász, esetleg sonka, paprika, paradicsom, répa, zöldség, borsó, zellerszár, egész zöldbab, kukorica, hagyma, szója szósz, só, bors, bazsalikom, oregánó, sűrített paradicsom, olaj
Elkészítése:
Vizet teszünk fel forrni a pennének. A virslit karikára vágjuk, majd serpenyőben olajat hevítünk, és megpirítjuk benne a virsli karikákat. Felszeleteljük a zöldségeket, elsőként a csíkokra vágott hagymát kezdjük pirítani a virsli elkészítése után maradt olajon, majd ha már elkezdett szépen pirulni, mehet hozzá a többi zöldség, majd 2 csapott teáskanál liszt, só, bors, fűszernővények, sűrített paradicsom, szójaszósz és felönthetjük a tészta főzőlevének egy kisebb részével. A zöldségeket tetszés szerint főzzük puhára, vagy még éppen fressre, és már kész is! A penne tésztát tálalásnál alulra helyezzük, majd mehet rá a szaftos zöldség, végezetül a virsli karikák. Ha van otthon sajt, azt is felhasználhatjuk, reszelhetünk rá a végén parmezán, vagy akár más sajtot is! Én most a parmezánt választottam.
Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: