Hozzávalók:
- 3 db tojás
- 0,5 kg mascarpone
- 5 dkg kristálycukor
- 1 csipet só
- 6 cl száraz vermut (pl. Martini)
- 1,5 dl erős kávé
- 15 db babapiskóta
- 5 cl bourbon whiskey
- kakaópor
Először is főzünk egy jó adag erős kávét, amiben elkeverünk 20 g cukrot. Hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a whiskyt. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 50 g cukorral habosra keverjük, hozzáadunk egy csipet sót, és vízgőz felett habverővel keverve vékony sugárban hozzáadjuk a vermutot is. Habverővel folyamatosan lazítva habos krémet verünk belőle, ügyelve arra, hogy ne melegedjen 70 fok fölé, mert csomós lesz a krémünk. Ha ez megvan, levesszük a gőzről és gyorsan kemény habbá verjük a tojásfehérjét 10 g cukorral és két részletben a sárgájás krémhez forgatjuk. Jöhet a krémbe a mascarpone is, az egészet lazán összeforgatjuk és meg is vagyunk. Még jön egy gyors összeállítás: egy tál aljába kevés krémet kenünk szét és erre jönnek a whiskys kávéban 4-5 másodpercig forgatott babapiskóták. Beborítjuk a piskótákat a krémmel, aztán jöhet egy újabb réteg kávés piskóta. A tetejére megint krém jön, és ez így mehet be a hűtőbe legalább 2 órára, de inkább egy éjszakára. Tálalás előtt a tiramisut meghintjük kakaóporral és gyorsan meg is esszük a világ egyik legjobb desszertjét.
Kedves hozzászóló! Köszönöm hozzászólását, nem tudom , hogy ott mit írtak róla, de valóban, ez egy viszkis változat. Kèrem, ha van bármilyen ötlete, receptje, küldje el e-mailben, minden javaslatot, ötletet szívesen veszek! Közössègi oldalon is a Gasztro Övezet nèven vagyok fennt. Köszönettel!
Könyörgöm ebben a receptben mi a menő?
(a startlapon így hirdették)
Sima szokványos tiramisu recept annyi különbséggel, hogy a belevaló Amarettot kispórolják és mással helyettesítik.